Nadívaná krůtí prsa s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Krůtí prsa
  • 50 g Petržel - nať
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 894 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 331.9 mg
  • Draslík 841 mg
  • Vláknina 5039.8 mg
  • Vitamín A 5039.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.

  • 2

    Žemle nakrájíme a zalijeme horkým mlékem. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Smícháme ji s vymačkanými žemlemi, nasekanou petrželkou a se žloutky. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Krůtí prsa nařízneme, naplníme připravenou nádivkou a kapsu zašijeme. Maso rychle opečeme po všech stranách na másle a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 95 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 4

    Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme.

  • 5

    Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu