Nadívaná krůtí prsa s bylinkami
Suroviny
- 700 g Krůtí prsa
- 50 g Petržel - nať
- 40 g Máslo čerstvé
- 150 ml Mléko polotučné
- 500 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 36 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 331.9 mg
- Draslík 841 mg
- Vláknina 5039.8 mg
- Vitamín A 5039.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.
-
2
Žemle nakrájíme a zalijeme horkým mlékem. Oloupanou cibuli nasekáme a osmahneme na oleji. Smícháme ji s vymačkanými žemlemi, nasekanou petrželkou a se žloutky. Osolíme a opepříme.
-
3
Krůtí prsa nařízneme, naplníme připravenou nádivkou a kapsu zašijeme. Maso rychle opečeme po všech stranách na másle a potom pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 95 minut. Podle potřeby podléváme vývarem.
-
4
Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku vlijeme smetanu, necháme přejít varem a dochutíme.
-
5
Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a dušenou zeleninou.