Špagety s fenyklem a lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 300 g Losos - filety
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 570 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 1095.2 mg
  • Vláknina 14199.2 mg
  • Vitamín A 14199.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.

  • 4

    Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.

Komentáře k receptu