Špagety s fenyklem a lososem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
- 300 g Losos - filety
- 500 ml Vývar zeleninový
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.01 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 570 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1062 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 1095.2 mg
- Vláknina 14199.2 mg
- Vitamín A 14199.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý fenykl nakrájíme na nudličky. Nať odložíme stranou. Fenykl a fenyklová semínka opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar a povaříme 10 minut.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
3
Omyté filety lososa osušíme pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme na plátky.
-
4
Povařený fenykl zahustíme jíškou, vmícháme zakysanou smetanu, plátky lososa a prohřejeme je v omáčce asi 3 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Špagety a omáčku upravíme na talíře a posypeme fenyklovou natí.