Velikonoční špenátový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 567.1 mg
- Vláknina 4800.3 mg
- Vitamín A 4800.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme omytý špenát, okořeníme, vmícháme 2 vejce, ricottu a 40 g nastrouhaného sýru.
-
2
Listové těsto rozválíme na 2 pláty. Jedním vyložíme máslem vymazanou dortovou formu tak, aby těsto přečnívalo přes okraj. Naplníme připravenou špenátovou náplní, na ni rozložíme natvrdo uvařená vejce a posypeme zbylým sýrem. Přikryjeme druhým plátem a přečnívající okraje těsta ze spodního plátu srolujeme přes vrchní plát a přitiskneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.