Bramborové krokety pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 15 g Sůl
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Pšeničná krupice
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 g Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 50.3 mg
  • Draslík 341.2 mg
  • Vláknina 4864 mg
  • Vitamín A 4864 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory propláchneme, překrájíme, zalijeme je vlažnou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme.

  • 2

    Potom brambory prolisujeme, přidáme prosátou mouku, krupici, nastrouhaný sýr, mírně osolíme a krátce propracujeme. Za občasného promíchání necháme částečně vychladnout.

  • 3

    Do vlažné hmoty přidáme dobře rozšlehaná vejce a vše promícháme.

  • 4

    S pomocí trochy mouky tvarujeme krokety oválného tvaru a v pánvi na tuku je pečeme do zlatavé barvy. Krokety můžeme po rychlém opečení také dopéci na plechu v troubě.

Komentáře k receptu