Platýz v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Platýz - filety
  • 125 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.2 šálek Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 182.7 mg
  • Draslík 527.3 mg
  • Vláknina 3964.8 mg
  • Vitamín A 3964.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava.

  • 3

    Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu.

  • 4

    Podáváme s bramborovým salátem s jablky.

Komentáře k receptu