Platýz v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 182.7 mg
- Draslík 527.3 mg
- Vláknina 3964.8 mg
- Vitamín A 3964.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.4 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava.
-
3
Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu.
-
4
Podáváme s bramborovým salátem s jablky.