Hovězí vývar s masem a vídeňskými noky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1177 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 104.4 mg
- Draslík 294.2 mg
- Vláknina 1489.1 mg
- Vitamín A 1489.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar připravíme obvyklým způsobem, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a maso nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Máslo dobře vyšleháme, přidáme vejce, mírně osolíme a po pečlivém zašlehání přisypáváme pomalu krupici, zamícháme muškátový květ a těsto necháme krátce odpočinout.
-
3
Potom z těsta vykrajujeme navlhčenou lžičkou noky - 3ks na 1 porci, vkládáme je do mírně osolené vařící vody a 3-4 minuty vaříme.
-
4
Uvařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a zalijeme trochou vývaru.
-
5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s masem a noky až při podávání.