Frijoles charros
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 29 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 451.9 mg
- Vláknina 9228.7 mg
- Vitamín A 9228.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole pinto v konzervě necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme pivem a vaříme 5 minut při vysoké teplotě, až se část piva vsákne.
-
2
Trochu snížíme teplotu, vmícháme nakrájené, naložené chilli jalapeňo. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, skořici a vaříme 10 minut, občas promícháme.
-
3
V pánvi zahřejeme špek (bůček), když se vyškvaří tuk, měly by zbýt asi 3 lžíce. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme do zhnědnutí. Děrovanou naběračkou přendáme cibuli a česnek do fazolí.
-
4
Do pánve vložíme slaninu, pokrájenou na kostičky, smažíme do křupava. Celý obsah vmícháme do fazolí, osladíme a pečeme při nízké teplotě až se cukr rozpustí, stále mícháme.
-
5
Podáváme ihned nebo necháme vychladout.