Frijoles charros

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Slanina vepřová
  • 175 g Vepřový bok
  • 115 g Chilli paprička
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 120 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 451.9 mg
  • Vláknina 9228.7 mg
  • Vitamín A 9228.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole pinto v konzervě necháme okapat, vložíme do hrnce, zalijeme pivem a vaříme 5 minut při vysoké teplotě, až se část piva vsákne.

  • 2

    Trochu snížíme teplotu, vmícháme nakrájené, naložené chilli jalapeňo. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, skořici a vaříme 10 minut, občas promícháme.

  • 3

    V pánvi zahřejeme špek (bůček), když se vyškvaří tuk, měly by zbýt asi 3 lžíce. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a smažíme do zhnědnutí. Děrovanou naběračkou přendáme cibuli a česnek do fazolí.

  • 4

    Do pánve vložíme slaninu, pokrájenou na kostičky, smažíme do křupava. Celý obsah vmícháme do fazolí, osladíme a pečeme při nízké teplotě až se cukr rozpustí, stále mícháme.

  • 5

    Podáváme ihned nebo necháme vychladout.

Komentáře k receptu