Chňápal s koriandrem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Mandle
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Filé rybí
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 178.3 mg
  • Vláknina 7126 mg
  • Vitamín A 7126 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí a pepřem, rybí filé osušíme a obalíme v kořeněné mouce.

  • 2

    Máslo i olej zahřejeme v pánvi, přidáme plátky ryby a smažíme 2 minuty z jedné strany a 2 z druhé strany dozlatova. Osmaženou rybu přeneseme do mísy a necháme v nahřáté troubě, aby nevychladla.

  • 3

    K výpeku přidáme mandlové lupínky a opražíme je dozlatova. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, šťávu a koriandr, dobře promícháme. Nalijeme na teplou rybu.

  • 4

    Podáváme s teplými tortillami z pšeničné mouky.

Komentáře k receptu