Chňápal s koriandrem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 178.3 mg
- Vláknina 7126 mg
- Vitamín A 7126 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí a pepřem, rybí filé osušíme a obalíme v kořeněné mouce.
-
2
Máslo i olej zahřejeme v pánvi, přidáme plátky ryby a smažíme 2 minuty z jedné strany a 2 z druhé strany dozlatova. Osmaženou rybu přeneseme do mísy a necháme v nahřáté troubě, aby nevychladla.
-
3
K výpeku přidáme mandlové lupínky a opražíme je dozlatova. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky, šťávu a koriandr, dobře promícháme. Nalijeme na teplou rybu.
-
4
Podáváme s teplými tortillami z pšeničné mouky.