Krůtí závitky s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 203 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 134.4 mg
- Draslík 1212.6 mg
- Vláknina 13954.8 mg
- Vitamín A 13954.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek a mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a podusíme na lžíci oleje. Vmícháme lžíci sirupu a necháme mírně zkaramelizovat.
-
2
Omyté maso nakrájíme na řízky, pokapeme lžící sirupu a 2 lžícemi sójové omáčky a opepříme. Na každý řízek položíme lžíci podušené zeleniny, maso svineme a sepneme párátkem.
-
3
Brambory oloupeme a vypíchneme z nich malé kuličky. Opečeme je na 3 lžících oleje, přidáme 2 lžíce sirupu a necháme zkaramelizovat. Udržujeme v teple.
-
4
Závitky opečeme na 4 lžících oleje, přilijeme víno a pod pokličkou dusíme 10 minut. Maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
5
Vypečenou šťávu zalijeme smetanou a svaříme. Ochutíme sójovou omáčkou a opepříme. Podáváme s bramborami.