Pálivé kuře s broskvemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 400 g Broskve
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 1068.8 mg
  • Vláknina 6299.7 mg
  • Vitamín A 6299.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nejprve nakrájíme na několik tenkých proužků. Do mělké mísy nalijeme jablečný ocet, nasypeme nastrouhaný zázvor a vložíme maso. Vše dobře promícháme, přiklopíme a necháme min. 2hodiny marinovat.

  • 2

    Mezitím vložíme broskve asi na 2minuty do vroucí vody, poté je oloupeme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.

  • 3

    Kuře vyjmeme, marinádu zcedíme a odložíme ji stranou. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova. Vyjmeme, rozdělíme na talíře a udržujeme teplé.

  • 4

    Do pánve do výpeku vlijeme víno a marinádu, osolíme a opepříme. Jakmile se směs prohřeje, přidáme broskve. Poté již nemícháme, necháme pouze broskve zahřát. Nakonec posypeme nasekanou mátou, počkáme až lístky zvadnou a odstavíme.

  • 5

    Broskve naskládáme na maso, přelijeme vinnou omáčkou, dozdobíme větvičkami čerstvé máty a můžeme podávat.

Komentáře k receptu