Pálivé kuře s broskvemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 12 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 1068.8 mg
- Vláknina 6299.7 mg
- Vitamín A 6299.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nejprve nakrájíme na několik tenkých proužků. Do mělké mísy nalijeme jablečný ocet, nasypeme nastrouhaný zázvor a vložíme maso. Vše dobře promícháme, přiklopíme a necháme min. 2hodiny marinovat.
-
2
Mezitím vložíme broskve asi na 2minuty do vroucí vody, poté je oloupeme, vyjmeme pecky a nakrájíme na dílky.
-
3
Kuře vyjmeme, marinádu zcedíme a odložíme ji stranou. Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova. Vyjmeme, rozdělíme na talíře a udržujeme teplé.
-
4
Do pánve do výpeku vlijeme víno a marinádu, osolíme a opepříme. Jakmile se směs prohřeje, přidáme broskve. Poté již nemícháme, necháme pouze broskve zahřát. Nakonec posypeme nasekanou mátou, počkáme až lístky zvadnou a odstavíme.
-
5
Broskve naskládáme na maso, přelijeme vinnou omáčkou, dozdobíme větvičkami čerstvé máty a můžeme podávat.