Kuřecí fajitas
Suroviny
- 50 g Sádlo škvařené
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 3 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 15 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 534.4 mg
- Vláknina 7002.4 mg
- Vitamín A 7002.4 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kůže a kostí nakrájíme na proužky 2 cm široké a vložíme je do mísy. Přidáme limetkovou šťávu, cukr, oregano, mleté čili a skořici. Dobře promícháme a necháme minimálně 30 minut marinovat.
-
2
Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva a sádlem a pomalu přiléváme teplou vodu, až vznikne tuhé těsto. Rozdělíme na 12 kuliček, pak z každé vyválíme placku o průměru 15 cm a zakryjeme, aby neoschly.
-
3
Cibuli nakrájíme na tenké plátky, papriku rozřízneme napůl, odstraníme středy, semena a dužinu nakrájíme na 1 cm široké proužky.
-
4
Pánev nahřejeme a tortilly nasucho opékáme asi 1 minutu z každé strany, uchováme teplé.
-
5
Na velké pánvi rozehřejeme olej, marinované kuře opékáme 5–6 minut, přidáme papriky, cibuli a smažíme 3–4 minuty, až jsou kuřecí proužky propečené a zelenina měkká.