Vejce rancheros
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 21 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 509.4 mg
- Draslík 620.2 mg
- Vláknina 19522.2 mg
- Vitamín A 19522.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tortilly nakrájíme na dlouhé proužky a osmažíme v rozpáleném oleji do křupava. Necháme okapat na papírovém ubrousku.
-
2
Chilli papričky napíchneme na špíz a opečeme nad ohněm, až slupka zčerná. Vložíme do igelitového sáčku, zavážeme, necháme 20 minut zapařit. Oloupeme slupku, vyjmeme semínka a nakrájíme na jemno.
-
3
Ve velké pánvi zahřejeme lžíci oleje, přidáme rozdrcený česnek, jarní cibuli nasekanou najemno a smažíme 2 - 3 minuty do měkka. Vmícháme spařené, oloupané a nakrájené rajče a dusíme ještě 3 - 4 minuty, pak vmícháme nakrájené chilli, podusíme ještě minutu.
-
4
Přilijeme rozšlehaná vejce a mícháme, až začnou tuhnout, vlijeme smetanu, aby se proces tuhnutí zpomalil a směs byla spíše krémová než pevná.
-
5
Přidáme nasekaný čerstvý koriandr. Proužky tortilly nandáme na talíře a rozložíme na ně vejce. Ihned podáváme.