Sopes s náplní picadillo
Suroviny
- 250 g Mouka kukuřičná
- 50 g Sádlo škvařené
- 250 g Hovězí maso mleté
- 25 g Mandle
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 13 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 33.9 mg
- Draslík 331.6 mg
- Vláknina 4300.7 mg
- Vitamín A 4300.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme se solí ve velké míse, přidáme vychlazené sádlo, krátce zapracujeme a přilijeme teplou vodu. Hněteme, až je těsto hladké a jdou z něho vytvořit kuličky. Zatím ho odložíme.
-
2
V hrnci zahřejeme olej, přidáme maso a smažíme na prudkém ohni, až trochu zhnědne. Přimícháme drcený česnek, smažíme ještě 2 - 3 minuty, vsypeme nakrájenou papriku, sherry, protlak a koření. Smažíme dalších 5 minut, poté přidáme hrozinky a sekané mandle. Dusíme na mírném ohni 10 minut. Maso musí být dobře propečené a směs vlhká, ne však mokrá. Udržujeme teplé.
-
3
Těsto rozdělíme na 6 kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vytvoříme placičky o průměru 10 cm. Smažíme na suché pánvi z obou stran do hněda. Přendáme na talíř a prohneme okraje, aby se vytvořil košíček.
-
4
Naplníme směsí a podáváme horké. Můžeme posypat petrželí.