Plněné kedlubny s tofu
Suroviny
- 100 g Celer řapíkatý
- 100 g Brokolice
- 100 g Zakysaná smetana
- 400 g Sýr sójový - Tofu
- 375 ml Vývar zeleninový
- 4 ks Kedlubna
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Nové koření mleté
- 3 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1.12 polévková lžíce Olej sezamový
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 190 g
- Sodík 646 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 632.5 mg
- Vláknina 20752.3 mg
- Vitamín A 20752.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme, povaříme 8 minut v mírně osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
2
Kedlubny oloupeme, vršek skrojíme, vnitřek vydlabeme tak, aby zůstala centimetr silná stěna.
-
3
Tofu necháme okapat, nakrájíme na malé kostičky, zakapeme sójovou omáčkou a octem, promícháme, necháme odležet.
-
4
Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, očištěnou brokolici rozdělíme na růžičky.
-
5
Všechnu zeleninu podusíme na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme, přidáme nové koření. Na závěr vmícháme zaksysanou smetanu.
-
6
Kedlubny naplníme připravenou směsí, posypeme semínky opraženými na sucho a podáváme.