Tortillová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Tortilla
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 984 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 307.9 mg
  • Vláknina 3606.5 mg
  • Vitamín A 3606.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kukuřičnou tortillu rozřežeme na proužky asi 2 cm široké.

  • 2

    Do pánve vlijeme na 2 cm oleje, rozpálíme a tortilly osmažíme, aby byly křupavé a zlatohnědé. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

  • 3

    Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 2-3 minuty na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, polévka by byla hořká.

  • 4

    Rajčata z konzervy necháme okapat, nakrájíme a přidáme k cibuli na pánvi, přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu. Necháme 10 minut vařit.

  • 5

    Svazek koriandru nasekáme, přidáme do polévky a okořeníme. Čtyři polévkové misky nahřejeme, na dno každé dáme několik kousků tortilly a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu