Tortillová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 307.9 mg
- Vláknina 3606.5 mg
- Vitamín A 3606.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kukuřičnou tortillu rozřežeme na proužky asi 2 cm široké.
-
2
Do pánve vlijeme na 2 cm oleje, rozpálíme a tortilly osmažíme, aby byly křupavé a zlatohnědé. Vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
-
3
Zbylý olej rozpálíme na pánvi, přidáme jemně nasekanou cibuli, rozdrcený česnek a smažíme 2-3 minuty na mírném ohni. Česnek nesmí zhnědnout, polévka by byla hořká.
-
4
Rajčata z konzervy necháme okapat, nakrájíme a přidáme k cibuli na pánvi, přilijeme vývar, zamícháme a přivedeme k varu. Necháme 10 minut vařit.
-
5
Svazek koriandru nasekáme, přidáme do polévky a okořeníme. Čtyři polévkové misky nahřejeme, na dno každé dáme několik kousků tortilly a zalijeme polévkou. Ihned podáváme.