Salsa z čajotu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 31 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 0 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 67.4 mg
- Vláknina 1047.3 mg
- Vitamín A 1047.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 591.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čajot (nebo salátovou okurku) oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Meloun galia rozřízneme a vyndáme semínka, nakrájíme na kostičky. Vše smícháme v míse.
-
2
Omáčku chilli nebo habaněro rozmícháme s limetkovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na směs melounu a čajotu.
-
3
Dobře promícháme a před podáváním necháme hodinu v chladu. V lednici vydrží salsa až 3 dny.