Pasta Caprese s olivami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 27 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 49.4 mg
- Draslík 507.3 mg
- Vláknina 6172.3 mg
- Vitamín A 6172.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě tzv. na skus, slijeme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, mozzarellu nakrájíme na větší kousky. Olivy rozpůlíme, oloupaný česnek nadrobno nasekáme.
-
3
K těstovinám přidáme mozzarellu a rajčata a vše dobře promícháme s olivami a bazalkou nakrájenou na proužky. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme.
-
4
Pokrm podáváme ozdobený lístky bazalky.