Polentové trojúhelníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Kukuřičná krupice T 600
  • 350 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 4.4 mg
  • Draslík 350 mg
  • Vláknina 2500 mg
  • Vitamín A 2500 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucího vývaru pomalu vmícháme kukuřičnou krupici. Na velmi mírném ohni vaříme za stálého míchání tak dlouho, dokud kaše nezhoustne a netvoří se bublinky.

  • 2

    Uvařenou kaši namažeme na prkénko ve vrstvě silné asi 1 cm a necháme 1-2 hodiny tuhnout.

  • 3

    Z polenty vykrajujeme trojúhelníčky a jen je prohřejeme v polévce.

Komentáře k receptu