Jahodové rizoto se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1439 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 987.7 mg
- Vláknina 15930 mg
- Vitamín A 15930 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.5 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očištěný a omytý špenát povaříme v osolené vodě asi 2 minuty, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Listy nadrobno nasekáme.
-
2
Cibuli zpěníme na másle, přidáme propláchnutou rýži, necháme ji zesklovatět a zalijeme vínem. Přilijeme trochu vývaru a zvolna dusíme doměkka. Rýži občas zamícháme a nakonec vmícháme smetanu.
-
3
Do rýže přidáme špenát a společně 5 minut prohříváme. Potom vmícháme omyté, na kousky nakrájené jahody a necháme krátce rozležet.
-
4
Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme lístky bazalky.