Plněná omeleta s mušlemi a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4.8 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1000 g Mušle slávky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Pórek
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 562.1 mg
  • Draslík 1440.4 mg
  • Vláknina 9869.8 mg
  • Vitamín A 9869.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nasekáme, omytý celer a pórek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla a cibuli s celerem na něm smažíme asi 5 minut. Přidáme slávky a 5 lžic vody. Dusíme pod pokličkou a občas kastrolem potřeseme. Slávky necháme okapat a tekutinu přitom zachytíme.

  • 2

    Pórek necháme zesklovatět na 40 g másla, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji. Vývar z mušlí doplníme vodou na 500 ml a přilijeme k rýži. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme 15 minut.

  • 3

    Slávky vyloupeme a maso vmícháme do rýže.

  • 4

    Rozšleháme vejce se solí a pepřem. Na zbylém másle upečeme 4 omelety, naplníme je rýží se slávkami a ihned podáváme.

Komentáře k receptu