Plněná omeleta s mušlemi a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1121 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 562.1 mg
- Draslík 1440.4 mg
- Vláknina 9869.8 mg
- Vitamín A 9869.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nasekáme, omytý celer a pórek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla a cibuli s celerem na něm smažíme asi 5 minut. Přidáme slávky a 5 lžic vody. Dusíme pod pokličkou a občas kastrolem potřeseme. Slávky necháme okapat a tekutinu přitom zachytíme.
-
2
Pórek necháme zesklovatět na 40 g másla, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji. Vývar z mušlí doplníme vodou na 500 ml a přilijeme k rýži. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme 15 minut.
-
3
Slávky vyloupeme a maso vmícháme do rýže.
-
4
Rozšleháme vejce se solí a pepřem. Na zbylém másle upečeme 4 omelety, naplníme je rýží se slávkami a ihned podáváme.