Cizrna se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 15 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1356.6 mg
- Vláknina 36422.5 mg
- Vitamín A 36422.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu namočíme do 1 l studené vody a druhý den ji v téže vodě uvaříme doměkka (asi 90 minut). Uvařenou cizrnu scedíme.
-
2
Rajčata spaříme a oloupeme, ostatní zeleninu očistíme, omyjeme a vše nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
-
3
Zeleninu a cizrnu klademe ve vrstvách do kastrolu. Každou vrstvu osolíme, okořeníme česnekem a lístky tymiánu. Zakapeme olejem a dusíme pod pokličkou asi 45 minut.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme lístky tymiánu.