Rýžový salát s černým kořenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 35 g
- Sodík 925 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 18.1 mg
- Draslík 1126.8 mg
- Vláknina 18474.2 mg
- Vitamín A 18474.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru.
-
2
Oprané byliny osušíme, jemně nasekáme a promícháme s olivovým olejem. Kapary s černým kořenem necháme okapat, poté je nasekáme na jemno a přidáme k bylinkám. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a řádně promícháme.
-
3
Rýži scedíme, necháme krátce vychladnout a poté smícháme se zeleninou.