Rýžový salát s černým kořenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Rýže neloupaná (Natural)
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 300 g Černý kořen
  • 125 ml Olej olivový
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 733 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 925 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 18.1 mg
  • Draslík 1126.8 mg
  • Vláknina 18474.2 mg
  • Vitamín A 18474.2 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru.

  • 2

    Oprané byliny osušíme, jemně nasekáme a promícháme s olivovým olejem. Kapary s černým kořenem necháme okapat, poté je nasekáme na jemno a přidáme k bylinkám. Vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a řádně promícháme.

  • 3

    Rýži scedíme, necháme krátce vychladnout a poté smícháme se zeleninou.

Komentáře k receptu