Fusilli s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Artyčoky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.25 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.18 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 985 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 29.1 mg
  • Draslík 871 mg
  • Vláknina 23731.8 mg
  • Vitamín A 23731.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbylé do poloviny odřízneme a stonky ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a ihned je vložíme do vody s citronovou šťávou.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a másle. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

  • 3

    Fusilli uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.

  • 4

    Omytou bazalku najemno nasekáme a přidáme k zelenině. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a necháme ještě chvíli táhnout. Nakonec vmícháme polovinu nastrouhaného sýru.

  • 5

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný zbylým sýrem.

Komentáře k receptu