Fusilli s artyčoky
Suroviny
- 600 g Artyčoky
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 400 g Těstoviny Fusilli
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.25 l Vývar z hovězích kostí
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 17 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 29.1 mg
- Draslík 871 mg
- Vláknina 23731.8 mg
- Vitamín A 23731.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky zbavíme vnějších listů, zbylé do poloviny odřízneme a stonky ulomíme. Artyčoky rozdělíme na kolečka a ihned je vložíme do vody s citronovou šťávou.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji a másle. Přidáme okapané artyčoky a lehce je osmahneme. Přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
-
3
Fusilli uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat.
-
4
Omytou bazalku najemno nasekáme a přidáme k zelenině. Na pánvi smícháme fusilli s artyčoky a necháme ještě chvíli táhnout. Nakonec vmícháme polovinu nastrouhaného sýru.
-
5
Pokrm upravíme na talíře a podáváme posypaný zbylým sýrem.