Escabeche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Treska aljašská
  • 60 g Olivy nakládané
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 185 ml Víno bílé
  • 185 ml Ocet vinný
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 1081.2 mg
  • Vláknina 12016 mg
  • Vitamín A 12016 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety poprášíme kořeněnou moukou.

  • 2

    Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a po várkách usmažíme ryby z obou stran. Vyjmeme z pánve a poklademe vedle sebe na dno nekovové nádoby.

  • 3

    Ve stejné pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme na kroužky nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a smažíme na prudkém ohni 5 minut, dokud cibule nezměkne.

  • 4

    Přidáme tymián, římský kmín, nadrobno nasekanou šalotku a mícháme, dokud nezačne směs vonět. Přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, víno, ocet, cukr, sůl a přivedeme k varu. Nalijeme na rybí maso, necháme vychladnout a uložíme na noc do lednice. Podáváme o pokojové teplotě. Posypeme nasekanými zelenými olivami.

Komentáře k receptu