Escabeche
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
- 60 g Olivy nakládané
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 ml Pomerančová šťáva
- 185 ml Víno bílé
- 185 ml Ocet vinný
- 100 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 29 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 1081.2 mg
- Vláknina 12016 mg
- Vitamín A 12016 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety poprášíme kořeněnou moukou.
-
2
Na větší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a po várkách usmažíme ryby z obou stran. Vyjmeme z pánve a poklademe vedle sebe na dno nekovové nádoby.
-
3
Ve stejné pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme na kroužky nakrájenou červenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a smažíme na prudkém ohni 5 minut, dokud cibule nezměkne.
-
4
Přidáme tymián, římský kmín, nadrobno nasekanou šalotku a mícháme, dokud nezačne směs vonět. Přimícháme pomerančovou kůru a šťávu, víno, ocet, cukr, sůl a přivedeme k varu. Nalijeme na rybí maso, necháme vychladnout a uložíme na noc do lednice. Podáváme o pokojové teplotě. Posypeme nasekanými zelenými olivami.