Mušle s cava omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 29 mg
- Vláknina 102 mg
- Vitamín A 102 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř.
-
3
Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny.
-
4
Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.