Mušle s cava omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 12 g Máslo čerstvé
  • 800 g Mušle srdcovky
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 375 ml Víno šumivé Cava
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 29 mg
  • Vláknina 102 mg
  • Vitamín A 102 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší bílé mušle tzv. hřebenatky, vyloupeme, zbavíme žil, blan a vnitřností.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo, mušle na něm osmahneme z obou stran asi 1-2 minuty. Přendáme na talíř.

  • 3

    Na pánev přidáme šalotku nakrájenou na tenká kolečka a smažíme, dokud nezměkne. Přilijeme sekt cava a zvolna vaříme 6-8 minut, až se odpaří polovina objemu tekutiny.

  • 4

    Vmícháme smetanu a povaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Přimícháme citrónovou šťávu a osolíme. Do hotové omáčky dáme mušle, prohřejeme a podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu