Broskve s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 750 ml Víno červené
  • 6 ks Broskve
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Máta
  • 6 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 580.8 mg
  • Vláknina 12874.3 mg
  • Vitamín A 12874.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do nákypové formy.

  • 2

    Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směsí zalijeme broskve, formu přikryjeme alobalem a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. V polovině pečení broskve obrátíme, odstraníme alobal a vyjmeme koření.

  • 3

    Broskve posypeme zbylým cukrem, vložíme na 2 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval a necháme vychladnout.

  • 4

    Broskve upravíme na talířky, zalijeme vínem a ozdobíme mátou.

  • 5

    Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře k receptu