Broskve s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 3 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 580.8 mg
- Vláknina 12874.3 mg
- Vitamín A 12874.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a urovnáme do nákypové formy.
-
2
Víno, 50 g cukru, skořici a hřebíčky zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Směsí zalijeme broskve, formu přikryjeme alobalem a 30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě. V polovině pečení broskve obrátíme, odstraníme alobal a vyjmeme koření.
-
3
Broskve posypeme zbylým cukrem, vložíme na 2 minuty pod gril, aby cukr zkaramelizoval a necháme vychladnout.
-
4
Broskve upravíme na talířky, zalijeme vínem a ozdobíme mátou.
-
5
Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.