Koláč s máslovým krémem a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 46 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 304.4 mg
- Draslík 152.1 mg
- Vláknina 7003.3 mg
- Vitamín A 7003.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu, cukr a skořici dáme do menšího hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu, až se cukr rozpustí. Na prudkém ohni vaříme tak dlouho, dokud kapka sirupu kápnutého do vody nevytvoří měkkou kuličku.
-
2
Žloutky ušleháme v mixéru do husté pěny a tenkým praménkem přiléváme hotový sirup, vše ušleháme do hladkého krému. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Změklé máslo přišleháme po lžících ke krému a vychladíme.
-
3
Cukrářské piškoty (cca 24 ks) nařežeme tak, aby se vešly do čtvercové formy o straně 20 cm, formu vyložíme pečícím papírem a potřeme olejem. Několik piškotů namažeme krémem a položíme namazanou stranou na dno formy. Malými kousky vyplníme rohy formy.
-
4
Pokapeme polovinou brandy, namažeme další vrstvou krému a poklademe zbývajícími piškoty, zakapeme zbytkem brandy a zakryjeme krémem. Část krému si ponecháme na ozdobení stran. Dort dáme do lednice ztuhnout.
-
5
Když je tuhý, vyjmeme ho a pomocí pečícího papíru přeneseme na mísu. Tam ozdobíme boky dortu zbývajícím krémem. Strany zdobíme sekanými, praženými mandlemi a vršek strouhanou čokoládou. Ihned podáváme.