Párkové špízy
Suroviny
- 200 g Hroznové víno
- 200 g Sýr Moravský bochník 45%
- 150 g Jogurt bílý
- 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 16 ks Párky mini
- 1 ks Jablka
- 0.25 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 61 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 279.3 mg
- Vláknina 4658.8 mg
- Vitamín A 4658.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chléb nakrájíme na kostky. Oloupané jablko nakrájíme na plátky, očištěné papriky a sýr nakrájíme na kostky.
-
2
Chléb, papriky, jablko, omyté víno, sýr a mini párky střídavě napichujeme na špízy, které položíme na omyté a osušené salátové listy.
-
3
Špízy pokapeme omáčkou připravenou smícháním jogurtu, soli, pepře, cukru a citronové šťávy.