Salát z opečených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 88 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 176.1 mg
  • Vláknina 3568.2 mg
  • Vitamín A 3568.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril. Grilujeme, než papriky na povrchu zhnědnou, neobracíme.

  • 2

    Papriky zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut stát. Rozbalíme, ostrým nožem sloupneme slupku. Nakrájíme na nudličky nebo na kousky cca 2,5 cm.

  • 3

    Zbývající olej smícháme s octem, solí a pepřem. Papriky dáme do servírovací mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme nasekaným česnekem a cibulí, před podáváním necháme asi 30 minut odležet.

Komentáře k receptu