Salát z opečených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 176.1 mg
- Vláknina 3568.2 mg
- Vitamín A 3568.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a bílou dužinu. Dlaní papriky zploštíme a slupku potřeme olejem. Vložíme na mřížku pod gril. Grilujeme, než papriky na povrchu zhnědnou, neobracíme.
-
2
Papriky zabalíme do utěrky a necháme asi 20 minut stát. Rozbalíme, ostrým nožem sloupneme slupku. Nakrájíme na nudličky nebo na kousky cca 2,5 cm.
-
3
Zbývající olej smícháme s octem, solí a pepřem. Papriky dáme do servírovací mísy a zalijeme zálivkou. Posypeme nasekaným česnekem a cibulí, před podáváním necháme asi 30 minut odležet.