Krůta na víně Marsala
Suroviny
- 120 g Mozzarella
- 600 g Krůtí prsa
- 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Ančovičky konzervované
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Víno Marsala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2122 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 200 mg
- Draslík 703.2 mg
- Vláknina 579.3 mg
- Vitamín A 579.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme.
-
2
Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary.
-
3
Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev.
-
4
Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou.