Krůta na víně Marsala

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mozzarella
  • 600 g Krůtí prsa
  • 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.34 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Víno Marsala
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2122 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 703.2 mg
  • Vláknina 579.3 mg
  • Vitamín A 579.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa naklepeme, v hlubší pánvi rozpustíme máslo, přidáme česnek, maso a opečeme z obou stran do hněda. Maso z pánve vyjmeme.

  • 2

    Ančovičky, namočené v mléce, necháme okapat, poté je dobře propláchneme vodou, následně vysušíme. Na každou porci masa položíme plátek sýra, jednu ančovičku a kapary.

  • 3

    Posypeme nasekanými bylinkami a vrátíme zpět na pánev.

  • 4

    Maso smažíme 5 minut na středním plameni až je maso hotové, sýr se přitom rozpustí. Přendáme na talíř a udržujeme teplé. Pánev vrátíme zpátky na oheň, přilijeme víno, ze dna pánve odškrábneme připečenou šťávu. Snížíme plamen, přilijeme smetanu, dobře promícháme. Snížíme teplotu a nezakryté vaříme několik minut, až omáčka zhoustne. Dochutíme solí a pepřem. Maso před podáváním přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu