Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami
Suroviny
- 15 g Droždí
- 450 g Rajčata
- 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Olivy černé
- 60 g Ančovička - filety
- 120 g Mozzarella
- 180 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.08 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 12 g
- Sodík 698 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 531.3 mg
- Vláknina 9196.5 mg
- Vitamín A 9196.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menší nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přidáme vlažnou vodu a necháme vzejít. Ve větší míse smícháme mouku a sůl, do středu uděláme důlek kam přilijeme olej i kvásek. Zpracujeme na tuhé těsto. Vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, až je těsto pružné a hladké. Dáme do mísy, zakryjeme a necháme cca 30 minut na teplém místě kynout. Vykynulé těsto rozválíme do kruhu o průměru 25 cm.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a smažíme, až cibule změkne, ale nezhnědne. Přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou, rajský protlak, bylinky, cukr, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, vaříme bez pokličky, aby se tekutina odpařovala. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila. Když je dost hustá a hladká, necháme ji zchladit.
-
3
Natřeme na těsto, posypeme polovinou strouhaného sýra, poté ozdobíme ostatními surovinami. Posypeme zbytkem sýra a 15 - 20 minut pečeme v troubě při 200°C, dokud se sýr nerozpustí. Pizza je hotová, když má hnědé okraje.