Pizza s paprikami, olivami a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Droždí
  • 450 g Rajčata
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Olivy černé
  • 60 g Ančovička - filety
  • 120 g Mozzarella
  • 180 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.08 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 698 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 531.3 mg
  • Vláknina 9196.5 mg
  • Vitamín A 9196.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menší nádobě rozetřeme droždí s cukrem, přidáme vlažnou vodu a necháme vzejít. Ve větší míse smícháme mouku a sůl, do středu uděláme důlek kam přilijeme olej i kvásek. Zpracujeme na tuhé těsto. Vyklopíme na pomoučněný vál, 10 minut hněteme, až je těsto pružné a hladké. Dáme do mísy, zakryjeme a necháme cca 30 minut na teplém místě kynout. Vykynulé těsto rozválíme do kruhu o průměru 25 cm.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a smažíme, až cibule změkne, ale nezhnědne. Přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou, rajský protlak, bylinky, cukr, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, vaříme bez pokličky, aby se tekutina odpařovala. Mícháme, aby se omáčka nepřichytila. Když je dost hustá a hladká, necháme ji zchladit.

  • 3

    Natřeme na těsto, posypeme polovinou strouhaného sýra, poté ozdobíme ostatními surovinami. Posypeme zbytkem sýra a 15 - 20 minut pečeme v troubě při 200°C, dokud se sýr nerozpustí. Pizza je hotová, když má hnědé okraje.

Komentáře k receptu