Buchty domácí plněné

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 120 g Vejce slepičí
  • 20 g Citrony
  • 10 g Sůl
  • 350 g Máslo čerstvé
  • 50 g Droždí
  • 200 g Cukr krupice
  • 1500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 972 kcal
  • Sacharidy 144 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 585 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 149.7 mg
  • Vláknina 9938 mg
  • Vitamín A 9938 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí promícháme s trochou cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu hladké mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme vykynout na teple.

  • 2

    Do zbylé prosáté mouky přidáme vejce, sůl, kůru z omytého citronu, polovinu dávky rozpuštěného vlažného másla, zbylé vlažné mléko a kvásek. Vše dobře propracujeme.

  • 3

    Těsto necháme vykynout, potom je rozválíme na slabší plát a nakrájíme na čtverce asi 4x4cm. Do středu naneseme jednotlivé druhy náplní a zabalíme buchty. Skládáme je do pekáče vymazaného máslem a promašťujeme.

  • 4

    Buchty necháme v pekáči kynout, pak je na povrchu potřeme máslem a ve středně vyhřáté troubě je upečeme dočervena.

  • 5

    Částečně prochladlé buchty vyklopíme a posypeme moučkovým cukrem.

  • 6

    Ještě teplé je podáváme.

Komentáře k receptu