Bramborová omeleta s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.89 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 964.9 mg
  • Vláknina 11114.8 mg
  • Vitamín A 11114.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli a vyjmeme ji. Do pánve vložíme plátky brambor a opékáme je pod pokličkou na mírném ohni asi 25 minut.

  • 3

    Do brambor vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. V míse rozšleháme vejce, brambory do nich vmícháme.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme omeletové těsto a pečeme asi 8 minut. Potom omeletu obrátíme, přidáme zbylý olej a pečeme dalších 8 minut.

  • 5

    Omeletu rozdělíme na 4 díly, upravíme na talíře a podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu