Králičí ragú s bylinkami
Suroviny
- 1200 g Králičí maso
- 100 g Olivy černé
- 200 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar slepičí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Feferony
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 4 stroužek Česnek
- 0.51 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 1358 mg
- Vláknina 9387.6 mg
- Vitamín A 9387.6 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.
-
2
Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.
-
3
Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.