Králičí ragú s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Králičí maso
  • 100 g Olivy černé
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar slepičí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.51 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 713 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1358 mg
  • Vláknina 9387.6 mg
  • Vitamín A 9387.6 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř, porce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky, oloupané, rozpůlené stroužky česneku, na kostičky nakrájenou feferonku. Zalijeme vínem, vývarem a přidáme plátky omytého citronu. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi hodinu.

  • 2

    Oloupaná rajčata zbavíme zrnek a nakrájíme na hrubo. V polovině doby varu je přidáme k masu a dusíme společně. Krátce před koncem varu přidáme olivy.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme, opepříme a ochutíme skořicí.

Komentáře k receptu