Ratatouille s bramborami
Suroviny
- 300 g Brambory
- 100 ml Olej olivový
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 28 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 971.5 mg
- Vláknina 17284.8 mg
- Vitamín A 17284.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 30 minut stát. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Omyté a očištěné papriky i cukety nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a omyjeme.
-
2
Připravené lilky osušíme a rozkrájíme na kostky.
-
3
V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme všechnu zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky a přilijeme rajčatový protlak rozmíchaný ve 100 ml vody. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Potom vyjmeme bylinky.
-
4
Nakonec ratatouille osolíme, opepříme a ozdobíme čerstvou bazalkou.