Zeleninová polévka s ovesnými vločkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrachové lusky
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Ovesné vločky
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 358 g
  • Sodík 1759 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 892.3 mg
  • Vláknina 24597.4 mg
  • Vitamín A 24597.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.4 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev a omyté cukety nakrájíme na tenké nudličky. hrachové lusky pokrájíme na třetiny. Očištěnou papriku rozkrájíme na větší kostičky.

  • 2

    Vývar uvedeme do varu, přidáme připravenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Mírně osolíme a ochutíme sójovou omáčkou.

  • 3

    Cherry rajčata omyjeme a krájíme na čtrvtky. Ovesné vločky opražíme na oleji do zlatova. Obojí přidáme do polévky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu