Minipizzy se špenátem a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tvaroh jemný
  • 500 g Špenátový protlak mražený
  • 125 g Mozzarella
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 8 ks Vejce křepelčí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.11 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 364.9 mg
  • Draslík 854.1 mg
  • Vláknina 11870 mg
  • Vitamín A 11870 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.

  • 4

    Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu