Minipizzy se špenátem a vejcem
Suroviny
- 100 g Tvaroh jemný
- 500 g Špenátový protlak mražený
- 125 g Mozzarella
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Šalotka
- 8 ks Vejce křepelčí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 0.11 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 24 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 364.9 mg
- Draslík 854.1 mg
- Vláknina 11870 mg
- Vitamín A 11870 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh smícháme s 1/2 lžičkou soli, vejcem a žloutkem. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Necháme je přikryté v chladničce asi 30 minut odpočinout.
-
2
Rozmrazený špenát nadrobno pokrájíme. Oloupanou, nasekanou cibuli i česnek necháme zesklovatět na lžíci oleje, přidáme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. Promícháme a necháme vychladnout.
-
3
Těsto prohněteme, rozdělíme na 8 dílů. Vyválíme malé pizzy, na každou naneseme špenát a popvrch posypeme na kostičky nakrájeným sýrem. Uprostřed vyhloubíme jamku, rozklepneme do ní křepelčí vejce. Mírně pokapeme olejem.
-
4
Pizzy pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.