Uzený pstruh s křenovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 370 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 196.5 mg
- Draslík 1755.3 mg
- Vláknina 7688.5 mg
- Vitamín A 7688.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut, scedíme je, zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
-
2
Máslo utřeme s nastrouhaným křenem a citronovou šťávou. Vytvarujeme do 12 kuliček a uložíme do chladničky.
-
3
Plátky brambor rozložíme na 4 ohnivzdorné talíře. Z pstruhů stáhneme kůži, ryby nafiletujeme a položíme na brambory. Krátce ohřejeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Nakonec pokrm poklademe kuličkami křenového másla a posypeme omytou řeřichou.