České vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 12 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 200.5 mg
- Draslík 279 mg
- Vláknina 9550 mg
- Vitamín A 9550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Půl šálku mléka mírně zahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek.
-
2
Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vlijeme vzešlý kvásek a zbytek vlahého mléka. Vypracujeme husté těsto a necháme vykynout.
-
3
Lžící nabíráme kousky vykynutého těsta na vál posypaný moukou, vytvoříme kuličky, mírně zploštíme a dáme opět kynout.
-
4
Tuk rozehřejeme v kastrolu, vdolky do něho klademe horní stranou dolů a smažíme na středně silném ohni. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk odkapal.
-
5
Potíráme je povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme jogurtem.