Nadívaná vepřová pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Vepřová kýta
  • 300 g Šalotka
  • 75 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Křížaly (sušená jablka)
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 156 mg
  • Draslík 991.3 mg
  • Vláknina 4173.7 mg
  • Vitamín A 4173.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu. Uvnitř i na povrchu maso potřeme solí, pepřem a mletým hřebíčkem.

  • 2

    Šalotky oloupeme, 3 na jemno nasekáme, zbylé pokrájíme na čtvrtky. Křížaly nakrájíme na kostičky, s posekanou šalotkou a rozkrájenou slaninou opečeme na lžíci másla. Vyjmeme a necháme vychladnout.

  • 3

    Do slaniny se šalotkami přidáme sekanou petrželku a nastrouhaný sýr, opepříme a nádivkou naplníme kapsu. Maso sepneme jehlami.

  • 4

    V kastrolu na lžíci rozehřátého másla opečeme kýtu po všech stranách, vložíme do středně vyhřáté trouby, pečeme ještě 30 minut. Přidáme zbylou šalotku a pečeme dalších 40 minut. Během pečení maso podléváme šťávou a před koncem pečení přidáme oloupaná, na osminky nakrájená jalblka.

  • 5

    Pečeni vyjmeme, šťávu propasírujeme a rozvaříme s vínem, osolíme, opepříme.

  • 6

    Maso nakrájíme na porce, podáváme s šalotkou a jablky. Omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu