Rýžové palačinky s ovocem
Suroviny
- 3 g Máslo čerstvé
- 70 g Rýže loupaná
- 250 g Jahody zahradní
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Jablka
- 150 ml Voda pitná
- 200 ml Pomerančová šťáva
- 40 ml Likér pomerančový
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 ks Máta
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 7 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 189.9 mg
- Draslík 348.6 mg
- Vláknina 7236.7 mg
- Vitamín A 7236.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Metlou do hladka ušleháme mléko, mouku, vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Ve 150 ml vody vaříme propláchnutou rýži asi 15 minut. Vychladlou rýži vmícháme do těsta.
-
3
Z těsta pečeme na másle postupně asi 8 palačinek po obou stranách.
-
4
Za stálého míchání ohřejeme pomerančovou šťávu, likér, solamyl a cukr, až vznikne hladký krém.
-
5
Omyté ovoce nakrájíme na malé kousky, rozmačkáme na kaši, rozdělíme na palačinky. Podáváme pocukrované, ozdobené mátou.