Fazolová polévka se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 67 g Cibule
  • 33 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 67 g Slanina vepřová
  • 13 g Sůl
  • 0.7 g Pepř černý mletý
  • 13 g Polévkové koření
  • 20 g Česnek
  • 107 g Fazole bílé
  • 400 g Skopový bok
  • 13 g Paprika mletá sladká
  • 33 g Protlak rajčatový
  • 1800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 32.6 mg
  • Draslík 478.5 mg
  • Vláknina 4800.2 mg
  • Vitamín A 4800.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však rozvaříme. Během vaření doléváme vařící vodu podle potřeby.

  • 2

    Skopové maso (bok) opláchneme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mírně ji osmažíme.

  • 4

    Na osmaženou cibuli vložíme nakrájené maso, osmahneme je a zaprášíme prosátou moukou. Znovu osmahneme, přidáme papriku a rajčatový protlak, pepř a zalijeme vlažným vývarem z bílých kostí.

  • 5

    Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme česnek utřený se solí a vaříme zvolna za občasného promíchání, až maso změkne.

  • 6

    Do provařené polévky přidáme uvařené fazole.

  • 7

    Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme.

Komentáře k receptu