Bramborové karí s meruňkami
Suroviny
- 850 g Kompot meruňkový
- 800 g Brambory rané
- 400 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 9 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 17.9 mg
- Draslík 550.1 mg
- Vláknina 16359.8 mg
- Vitamín A 16359.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, na kousky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě 15 minut. Scedíme je a necháme okapat.
-
2
Očištěné papriky krájíme na kostičky, okapané meruňky rozkrájíme na dílky a očištěné cibulky pokrájíme na kolečka.
-
3
Brambory opečeme na oleji, přidáme papriky, meruňky, cibulku a vše opékáme asi 5 minut.
-
4
Oloupanou, nasekanou cibuli a na kolečka nakrájenou feferonku osmahneme na másle. Vmícháme karí koření, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme vývarem a vaříme 5 minut. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme brambory s paprikami a meruňkami a ihned podáváme.