Vepřové řízky s medovou omáčkou a mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže Basmati
  • 650 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Limetka
  • 1 ks Mango
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 112.2 mg
  • Draslík 676.1 mg
  • Vláknina 5029.8 mg
  • Vitamín A 5029.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži krátce osmahneme na lžíci másla, přilijeme 400 ml osolené vody a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.

  • 2

    Limetky omyjeme a osušíme, jednu oloupeme, kůru nakrájíme na nudličky, šťávu vymačkáme. Druhou limetku pokrájíme na dílky.

  • 3

    Oloupané mango vypeckujeme a rozkrájíme na kostičky. Opékáme na lžíci másla asi 2 minuty, vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 4

    Omyté maso krájíme na řízky, mírně naklepeme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 5 minut. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.

  • 5

    Výpek zředíme octem a necháme přejít varem. Vmícháme med, limetkovou kůru, nastrouhaný zázvor, povaříme 2 minuty. Přilijeme limetkovou šťávu, prohřejeme, vložíme řízky a krátce povaříme.

  • 6

    Řízky s omáčkou, mangem a rýží upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme dílky limetky.

Komentáře k receptu