Mrkvové placičky s jogurtovým krémem a Fetou
Suroviny
- 150 g Sýr Feta
- 100 g Jogurt bílý
- 600 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Ředkvička
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ovesné vločky
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 265 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 77.3 mg
- Draslík 889.8 mg
- Vláknina 17435.2 mg
- Vitamín A 17435.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozmačkáme vidličkou sýr Feta a umícháme s jogurtem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekaný kopr.
-
2
Oloupané brambory a mrkev nastrouháme, oloupanou cibuli jemně pokrájíme. Do mísy dáme brambory, mrkev, cibuli, ovesné vločky, vejce, lžičku soli, vše dobře promícháme.
-
3
Na teflonové pánvi na lžíci rozehřátého oleje smažíme z těsta placičky po obou stranách do zlatova. Usmažené placičky vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat.
-
4
Mrkvové placičky upravíme na talíře a ozdobíme na plátky krájenými ředkvičkami a rajčaty.