Vepřové medailonky s ovocnou omáčkou
Suroviny
- 300 g Žampiony čerstvé
- 400 g Nudle široké
- 600 g Vepřová panenka
- 100 g Zakysaná smetana
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 118 g
- Tuky 12 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 88.3 mg
- Draslík 1567.6 mg
- Vláknina 13947.2 mg
- Vitamín A 13947.2 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva pomeranče oloupeme, dílky vyřízneme a šťávu zachytíme. Zbytky pomeranče vymačkáme a ostatní pomeranče odšťavíme.
-
2
Na másle necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a krátce opečeme. Přilijeme pomerančovou šťávu, zeleninový vývar a povaříme 10 minut.
-
3
Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a necháme okapat.
-
4
Omyté vepřové panenky osušíme a nakrájíme na medailonky. Mírně je naklepeme a v pánvi na rozehřátém másle opékáme z obou stran asi 3 minuty. Maso vyjmeme, osolíme a udržujeme teplé.
-
5
K žampionům přidáme med, zázvor, sójovou omáčku a dílky pomeranče. Vše podusíme 2 minuty a potom vmícháme zakysanou smetanu.
-
6
Vepřové medailonky upravíme na talíře s vařenými nudlemi a omáčkou.