Paprikové lasagne s cibulí a šalvějí
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Těstoviny Lasagne
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Šalvěj čerstvá
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 21 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 34.3 mg
- Draslík 248.7 mg
- Vláknina 3579.8 mg
- Vitamín A 3579.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli pokrájíme na kroužky. Lístky šalvěje rozkrájíme na nudličky a očištěné papriky krájíme napříč na silnější proužky.
-
2
Lasagne uvaříme v osolené vodě s 1 lžící oleje, vyjmeme a pokapeme 2 lžícemi oleje. Nakrájíme je na stejně velké proužky.
-
3
Slaninu opečeme na lžíci oleje do křupava, přidáme cibuli, šalvěj, papriky a dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
-
4
Potom vmícháme uvařené lasagne, osolíme, opepříme a ochutíme paprikou. Opékáme ještě 2 minuty.
-
5
Pokrm upravíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.