Francouzské brambory se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1531 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 158.6 mg
- Draslík 843.3 mg
- Vláknina 10044.8 mg
- Vitamín A 10044.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Salám pokrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme.
-
2
Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, osolíme, opepříme a posypeme polovinou oloupaného, nasekaného česneku. Poklademe kolečky salámu, posypeme zbylým česnekem a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme. Nakonec vše zalijeme zakysanou smetanou.
-
3
Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 210 stupňů Celsia asi 15 minut.