Francouzské brambory se zakysanou smetanou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 400 g Salám jemný
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.11 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 757 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1531 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 158.6 mg
  • Draslík 843.3 mg
  • Vláknina 10044.8 mg
  • Vitamín A 10044.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Salám pokrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Do vymazané zapékací mísy navrstvíme brambory, osolíme, opepříme a posypeme polovinou oloupaného, nasekaného česneku. Poklademe kolečky salámu, posypeme zbylým česnekem a nastrouhaným sýrem. Osolíme, opepříme. Nakonec vše zalijeme zakysanou smetanou.

  • 3

    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 210 stupňů Celsia asi 15 minut.

Komentáře k receptu