Červené zelí s kuřetem
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 500 g Zelí hlávkové červené
- 25 g Máslo čerstvé
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 14 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 638 mg
- Vláknina 6809.8 mg
- Vitamín A 6809.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelí odstraníme svrchní listy a košťál. Omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky.
-
2
Ve větší pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme vinný ocet a zelí. Vše necháme vařit asi 1minutu.
-
3
Zcedíme, přidáme k zelí med, červený vinný ocet a citronovu šťávu. Vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí a odstavíme.
-
4
Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kuřecí maso a cca 20minut restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
5
Zelí rozdělíme na talíře, restované kuře nakrájíme na plátky a naskládáme vedle zelí. Dozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.