Červené zelí s kuřetem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 638 mg
  • Vláknina 6809.8 mg
  • Vitamín A 6809.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odstraníme svrchní listy a košťál. Omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné nudličky.

  • 2

    Ve větší pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme vinný ocet a zelí. Vše necháme vařit asi 1minutu.

  • 3

    Zcedíme, přidáme k zelí med, červený vinný ocet a citronovu šťávu. Vše dobře promícháme. Ochutíme pepřem a solí a odstavíme.

  • 4

    Na pánvi necháme rozpustit máslo, přidáme kuřecí maso a cca 20minut restujeme dozlatova. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 5

    Zelí rozdělíme na talíře, restované kuře nakrájíme na plátky a naskládáme vedle zelí. Dozdobíme nadrobno nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu