Zapečené těstoviny s rajčaty a kukuřicí
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 700 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 200 g Šunka dušená
- 250 g Těstoviny čtyřvaječné
- 340 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 125 ml Mléko polotučné
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 24 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 239.6 mg
- Draslík 637.7 mg
- Vláknina 7437 mg
- Vitamín A 7437 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky, šunku pokrájíme na kostičky. Kukuřici necháme okapat.
-
3
Do vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme těstoviny, rajčata, šunku a kukuřici. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří těstoviny.
-
4
Vejce rozšleháme s mlékem a smetanou, vmícháme nasekanou petželku, směs nalijeme na pokrm. Posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným důkladně se strouhankou, poklademe vločkami másla.
-
5
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáte troubě asi 40 minut.